Tanketanten

Köpvillkor

Följande allmänna villkor är tillämpade på det köpeavtal som du som konsument sluter med Tanketanten AB, organisationsnummer 559471, nedan kallat `Tanketanten. För att ta tillvara på dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagens (SF 1990:932), Distansavtalslagen (SFS 2005:59) och GDPR (SFS 2018:218) på alla köp på www.tanketanten.se

Betalning
Alla priser på hemsidan är angivna i Svenska Kronor (SEK), inklusive moms (25%).

För köp inom Sverige används Klarna Checkout betallösning där man enkelt kan välja att betala med kort, faktura, delbetalning eller Swish.

Läs mer om Klarnas villkor här:

Leverans
Leveranskostnad

Sverige: Fri frakt
Europa:

Leveranstid
Varorna skickas normalt inom 1-3 arbetsdagar om inte annat angivits. Vid stor orderingång eller leveransförseningar från leverantör kan längre leveranstid förekomma.

Leveransalternativ
Leverans till ombud
För ombudsleverans inom Sverige skickas ditt paket till ditt närmaste post.ombud

Leverans till utlandet
För leverans till övriga Europa …….

Returer
Vid köp i Tanketanten webbutik gäller distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har rätt att ånga ditt köp inom 14 kalenderdagar från det att du mottagit din vara. För att utnyttja ångerrätten krävs det att produkten är i oförstört skick. Om en produkt är defekt förbehåller Tankte tanten rätten att neka en retur.

Vid retur står du som kund för returfrakten. Returen ska skickad med en returfraktsedel utfärdad av Tanketanten och på ett sådant sätt att produkten inte tar skada i transporten. Tanketanten ansvarar inte för eventuella transportskador vid returförsendelse. Returer till Tanketanten hanteras normalt inom 1-2 veckor och returkostnaden debiteras i samband med återbetalning.

Avgift för returer
Sverige: 50 SEK
Europa: 100 sek

Instruktion för retur:
1 – Kontrollera att din retur uppfyller returvillkoren
2- Kontakta (Mailadress) och be om en ruturfraktsedel (ange ditt ordernummer i mailet). Ett returformulär kommer att skickas till dig tillsammans med reurfraktsedeln
3- Fyll i returformuläret, formuläret ska skickas med tillsammans med dom returnerade varorna.
4- Packa ihop produkterna som du önskar att returnera varsamt.
5- Skriv ut den returfraktsedel du fått skickat till dig och fäst den på paketet. Paketet lämnas in till närmaste post-ombud.

Avgift för outlöst Försendelse eller misslyckat leveransförsök
Sverige: 100 SEK
Europa: 200 SEK

I de fall där paket returneras till Tanketanten på grund av att beställaren inte löst ut paket från utlämningsställe, inte varit anträffbar på telefonnummer för avisering, vägrat att ta emot leveransen eller uppgivit felaktiga leveransuppgifter debiteras en avgift. Avgiften debiteras för att täcka dom kostnader som uppstår i samband med returen.

reklamation
Skulle varan du mottagit beröras av ett tillverkningsfel har du rätt att reklamera den. Kontakta Tanketanten så snart som möjligt från det att du upptäckt felet på (mailadress) och bifoga bilder på den defekta varan. Alla reklamationsärenden granskas och återkoppling sker skyndsamt. Vid ett godkänt reklamationsärende står Tanketanten för extra fraktkostnad och återbetalning för produkten.

Transportskador
När du tar emot leveransen, kontrollera varorna för eventuella skador. För varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras måste skadorna ha noterats på ombudet. Skulle dolda fel eller transportskador upptäckas först när förpackningen är öppnad, vänligen kontakta oss på (Mailadress) så snart som möjligt. Bifoga tydliga bilder på defekten och emballaget. För att transportskador ska kunna reklameras till fraktbolaget behöver Tanketanten anmäla skadan inom 1-3 dagar. Därför är det viktigt att du anmäler skadan inom denna tid.

Övrigt
Tanketanten förbehåller sig rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga uppgifter på hemsidan.

Tanketanten tar inte ansvar för användningen av produkten.
Samtliga produkter som säljs på hemsidan riktar sig till barn från 3 år (Ej för barn 0-3 år).

Force Majeur – Vid händelser så som naturkatastrof, sjukdom, strejk, störning av transport/import eller andra jämförbara omständigheter som Tanketanten inte råder över, befrias Tanketanten från att fullgöra avtalsenliga skyldigheter. Vid Force Majeur har både kund och Tanketanten rätt att helt eller delvis häva avtalet utan skyldighet till fullföljande av förpliktelser eller skadeståndansvar.

Alla försök till bedrägeri polisanmäls.

Är du under 18 år behöver du ha målsmans tillstånd att genomföra köpet.

Läs mer om hur personuppgifter hanteras (GDPR): (LÄNK) Integritetspolicy